Mislukte overval op nachtwinkel in Poppel

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Locatie
Poppel
Datum

Politie en parket zijn op zoek naar deze 2 mannen. Ze probeerden vorige zomer een nachtwinkel te overvallen in Poppel. De feiten gebeurden op 28 juli 2016.

(beelden 28/07/2016 - 22:19)

Die donderdag, even na 10 uur 's avonds, stormen 2 gemaskerde mannen de winkel binnen, gewapend met grote messen. Eén van hen gooit een plastic zak van Albert Heijn over de toog en eist het geld uit de kassa. Maar de uitbater en zijn zoon laten zich niet afschrikken. De uitbater neemt een lange ijzeren staaf en jaagt de overvallers terug naar buiten. Die gaan er zonder buit vandoor.

Het hele gebeuren duurt nauwelijks een halve minuut en werd gefilmd door bewakingscamera's. De politie is op zoek naar de identiteit van de daders.

Ze hebben een normale lichaamsbouw en zijn 1m75 à 1m80 lang.

De man in het zwart had de leiding. Hij sprak Nederlands met een 'Hollands accent'. Hij droeg een zwarte trui met een kap, een grijze joggingbroek en sportschoenen.

Zijn kompaan droeg een grijze kaptrui en een zwarte bivakmuts met daaronder nog een zwarte pet. Hij droeg verder een donkerblauwe broek en zwarte schoenen.

Beide hadden een blauwe rubberen handschoen aan de rechterhand waarmee ze elk een groot mes vasthielden.

Meent u de overvallers te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.

Bekijk de reportage van RTV over de mislukte overval.