Overvallen bij CARREFOUR en ACTION in Kuurne

Verspreiding op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk
Locatie
Kuurne
Datum

De politie en het gerecht zijn op zoek naar een jonge man die er van wordt verdacht 2 overvallen te hebben gepleegd in Kuurne. Beide overvallen werden gefilmd door bewakingscamera's. Op de beelden is te zien dat hij telkens dezelfde handschoenen, schoenen en pet droeg.

De eerste overval pleegde hij op vrijdag 2 december 2016. De dader stapte om 17u58 de winkel ACTION binnen in de "Ter Ferrants" in Kuurne.

De winkel was aan het sluiten maar de jonge man begaf zich tussen de winkelrijen en observeerde de nog aanwezige klanten en de kassa.

Nadat een winkelbediende hem aansprak, stapte hij naar de kassa en haalde plots een keukenmes van ongeveer 20 cm uit zijn rugzak. Hij bedreigde de kassierster en zij moest onder dwang de kassa openen. De overvaller griste het geld uit de kassa en vluchtte via de Brugsesteenweg in de richting van Kuurne centrum.

De tweede overval pleegde hij op vrijdag 16 december 2016 op een CARREFOUR filiaal in de Generaal Eisenhouwerstraat in Kuurne. Daar stapte hij om 17u56 de winkel binnen en ging onmiddellijk naar de kassa. Zonder aarzelen haalde hij een pistool boven en richtte het op de kassabediende die de kassa moest openen. De zaakvoerder kwam tussenbeide en de overvaller trok de slede van zijn wapen achteruit. De slede haperde en bleef achteruit staan. De zaakvoerder zag zijn kans en sloeg het wapen uit de hand van de overvaller. Er ontstond een gevecht. De zaakvoerder raakte gewond en de dader vluchtte zonder buit.

De overvaller is een jonge man. Hij is 1m70 à 1m80 lang en lijkt stevig gebouwd maar dit kan een vertekend beeld zijn door de dikke kledij die hij droeg.

Hij heeft kort donker haar en sprak Nederlands met een licht Slavisch accent. Hij bleef tijdens de feiten steeds rustig.

Hij droeg een zwarte pet en vermomde zijn gezicht met een sjaal. Bij de twee overvallen droeg hij handschoenen van het merk NIKE met fluo gele strepen en gelijkaardige bruine sportschoenen met opvallende witte zool.