Shouldersurfer in Antwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Antwerpen
Datum

Politie en parket zijn op zoek naar deze man. Hij heeft verschillende mensen beroofd door eerst hun bankkaart te stelen en vervolgens hun rekening te plunderen.

Op zondag 17 juli 2016 gaat de onbekende man de selfbank van Belfius binnen aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen. Het is dan 9u25. Hij volgt met veel belangstelling hoe een oudere man zijn verrichtingen doet aan de bankautomaat. Hij observeert het slachtoffer en kijkt over de schouder mee wanneer de man zijn geheime pincode intikt. Kort daarna zorgt de dief voor afleiding, haalt de bankkaart van het slachtoffer uit het apparaat en gaat er snel vandoor.

Dezelfde dag werden met de gestolen bankkaart verschillende aankopen gedaan in diverse winkels, ondermeer in de Diepestraat en de Dambruggestraat in Antwerpen.

De man komt ook in aanmerking voor gelijkaardige feiten op donderdag 11 augustus 2016. Misschien herkent u hem wel.

De man heeft een getaande huid. Hij is mager en heeft kort donker haar en een snor. Op het ogenblik van de feiten op 17 juli droeg hij een jeanshemd en een zwarte broek.

Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u weet waar hij verblijft of verbleven heeft, willen de speurders dat graag weten.