Zware agressie op een stagiair van bpost in Havré

Verspreid op vraag van het parket van Bergen
Plaats
Havré
Datum

Op maandag 1 februari 2021 omstreeks 13.55 uur werden in Havré zware feiten van agressie gepleegd in de Chaussée de Roeulx, rechtover de bushalte “Charbonnage” van de lijn 82 Bergen-Trazegnies.

Een jonge stagiaire van bpost is aan zijn ronde bezig om pakjes te leveren. Op het ogenblik dat hij naar zijn volgende bestemming rijdt, trekt iemand op het voetpad zijn aandacht door tekens te doen. De stagiair stopt, stapt uit zijn wagen om te horen wat er aan de hand is. De man stapt op de jonge postbediende af met een hamer dat hij in zijn hand verborgen houdt. Zonder enige zichtbare aanleiding slaat hij de postbediende op het hoofd. Het slachtoffer verliest onmiddellijk het bewustzijn en valt op de grond.
Wanneer het slachtoffer terug bij komt, staat de dader over hem gebogen en deelt hij nog steeds slagen uit met de hamer en schopt hij het slachtoffer in de rug.

Het zwaar gewonde slachtoffer slaagt er in om te ontsnappen aan zijn agressor en vlucht weg via de rue du Bois Dormant. Dit is een doodlopende straat maar toch blijft de dader hem achtervolgen.  
Het slachtoffer verstopt zich maar de dader blijft zoeken en vindt hem. Hij keert zich opnieuw tegen de jonge man en tracht hem in het gezicht te slaan met de hamer.
De postbediende probeert zo goed als hij kan zich te verdedigen en bijt in de linker hand van de dader om uit zijn greep te ontkomen. Hij staat recht en kan deze keer wel tot aan zijn auto lopen om weg te vluchten.

De dader is 25 à 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1m80 lang en mager.
Hij heeft donker haar en een beginnende baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een sportieve jas en slippers.