Project The Rookies

De Federale Politie organiseert het project “The Rookies” om jongeren te sensibiliseren over de verschillende facetten van het politieberoep. Dertig jongeren krijgen de kans om aan de hand van meerdere activiteiten het werk van de verschillende diensten binnen de Federale Politie te ontdekken. 

Ben je tussen 15 en 17 jaar? Wil je weten hoe een werkdag in de eenheden van de Federale Politie eruitziet? Maak dan kennis met het project 'The Rookies'.

Dit project is bedoeld om jongeren in contact te brengen met verschillende eenheden van de Federale Politie. Het doel is om via een reeks activiteiten en ontmoetingen:

  • Jongeren en de Federale Politie dichter bij elkaar te brengen;
  • Hen kennis te laten maken met het politieberoep en de verschillende eenheden van de Federale Politie;
  • Hen bewust te maken van maatschappelijke problemen: geweld tegen politiemensen, racisme, pesterijen enz.
Kom bij de Rookies!

 

Waar en wanneer?

Het project “The Rookies” start in december en eindigt eind september van het volgende jaar. De activiteiten hebben om de drie à vier weken plaats, telkens op woensdagnamiddag. Deze ontmoetingen vinden voornamelijk plaats in de gebouwen van de Federale Politie in Brussel. 

 

Om welke activiteiten gaat het?

Voor deze jonge rekruten (The Rookies) staan interactieve activiteiten met verschillende eenheden van de Federale Politie op het programma. Zo kunnen de jongeren meer te weten komen over de opdrachten van de Wegpolitie en de interventies van de hondensteun. Ze maken kennis met het dagelijkse werk van de technische en wetenschappelijke politie, de opdrachten van de speciale eenheden enz. 

Daarnaast zullen 'The Rookies' deelnemen aan evenementen zoals het Politiedorp dat ter gelegenheid van de nationale feestdag wordt georganiseerd of uitzonderlijk aan externe bezoeken.

 

Algemene inschrijvingsvoorwaarden

Deelname aan het project “The Rookies” staat open voor jongeren tussen 15 en 17 jaar uit het secundair onderwijs.