1500 gram cannabis, 5200 euro en een geladen 357 magnum revolver ontdekt in auto

BRUSSEL, 23/11/2020. - Politie- en douanediensten uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 19 november tot en met zondag 22 november gezamenlijk een grensoverschrijdende actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. Van de in totaal 860 gecontroleerde personen waren er 97 in het bezit van drugs. 5 personen waren onder invloed. 16 personen werden gerechtelijk aangehouden en 5 voertuigen werden inbeslaggenomen.

Saisies

Hasj : 33,89 g
Marihuana :   8 118,68 g
Joints : 5  stuks
Cocaïne : 1 000,2 g
Heroïne :  2 190 g
Spacecake : 75 g
Amfetamine : 10 g
Ketamine :   1,2 g
XTC : 9  stuks
Wapens : 9
Geld :  27 850,00€

 

Speciale evenementen

 

 1. Op donderdag 19 november heeft de Federale Wegpolitie van de provincie Luxemburg, in samenwerking met de interventieploegen van Massul en Aarlen, 3979 gram marihuana in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een huurvoertuig. De verdachte, illegaal op ons grondgebied, was eveneens in het bezit van een valse Italiaanse identiteitskaart.
  Op 21 november kon datzelfde team, in nauwe samenwerking met de politiezones van Aarlen en Zuid-Luxemburg, overgaan tot de arrestatie van drie Franse staatsburgers die betrokken waren bij een grote drugshandel. Het voertuig werd 30 minuten lang gevolgd doorheen de hele provincie voordat het op Frans grondgebied werd onderschept. Tijdens de achtervolging werd er een grote hoeveelheid cocaïne op het dienstvoertuig van de Wegpolitie gegooid. 1500 gram cannabis, 5200 euro en een geladen 357 magnum revolver klaar voor gebruik werden in het vluchtende voertuig gevonden. De verdachten werden gezocht door de Franse autoriteiten.
   
 2. Op zaterdag 21 november controleerde de Federale Wegpolitie van Luik een voertuig met Belgische nummerplaten. De bestuurder van Nederlandse nationaliteit bleek in het bezit van 2166 gram heroïne bestemd voor de Belgische markt. Deze hoeveelheid heeft een straatwaarde van meer dan 70.000€. De bestuurder werd aangehouden.
   
 3. Op donderdag 19 november omstreeks 1u30 heeft de Federale Wegpolitie van West-Vlaanderen, in samenwerking met de PZ Grensleie, een voertuig gecontroleerd met Franse nummerplaten. De drie inzittenden, alle drie Franse onderdanen, hadden geen zinnige uitleg over hun aanwezigheid op dat tijdstip. In een verstopplaats in het voertuig werd meer dan 20.000 euro aangetroffen.
  Op zondag 22 november in de namiddag werden er door deze ploeg verschillende controles uitgevoerd op het verkeer op de autosnelweg E17. Zowel low-cost bussen op weg naar Frankrijk als personenvoertuigen werden gecontroleerd. Verschillende passagiers waren in bezit van gebruikershoeveelheden marihuana.
   
 4.  De Lokale Politie van Antwerpen heeft op zondagnamiddag een controle uitgevoerd op de A12 in Berendrecht. In een Nederlands voertuig werd een lege lachgasfles aangetroffen, alsook verschillende ballonnen. De bestuurder was zo zeker van zijn stuk dat de collega’s toch maar verder gingen zoeken. Een drugshond van de Federale Politie gaf teken op het dashboard. Onder de motorkap trof men vervolgens twee grote, luchtledig verpakte zakken aan met een totale inhoud van 2223,7g marihuana. Betrokkene werd van zijn vrijheid beroofd. In dit voertuig trof men naast een dealershoeveelheid XTC-pillen ook nog 335 euro aan.
   
 5. Op zaterdag 21 november konden de Nederlandse collega’s op de Thalys Amsterdam-Brussel een Belgische onderdaan arresteren die in bezit was van dealershoeveelheden hasj en marihuana. De drugs waren bestemd voor de Belgische markt.

 

Drugsactie Etoile