20 geseinde personen gevat tijdens actie Kanaalplan

BRUSSEL, 13/09/2017. – In de avond en nacht van 12 en 13 september 2017 vond er voor de derde keer dit jaar een “Full Integrated Police Action” (FIPA) plaats in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hieraan hebben vier Brusselse politiezones deelgenomen (Brussel Hoofdstad Elsene, Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem, Brussel West en Montgomery) en dit in het raam van het Kanaalplan. In totaal werden er 406 personen en 489 voertuigen gecontroleerd. Er zijn tegelijkertijd 1356 ANPR-controles (Automatic Number Plate Recognition) uitgevoerd.

 

Deze grootschalige actie richtte zich voornamelijk op drughandel, verboden wapenhandel en -zwendel en het gebruik van valse en vervalste documenten, maar ook woninginbraken, home jackings en rondtrekkende dadergroeperingen kregen de nodige aandacht.

 

In totaal werden er 20 geseinde personen en 5 personen die illegaal op het grondgebied verbleven aangetroffen, 11 personen zijn gerechtelijk aangehouden, 1 persoon was in het bezit van verboden wapens en er zijn 17 drugfeiten geregistreerd. 549 personen zijn onderworpen aan een ademtest waarvan er 14 positief bliezen.

 

Zowel experts van de Federale Gerechtelijke Politie in zware diefstal, mensenhandel, drugs en vervalste documenten namen deel aan de actie als specialisten van de Dienst Vreemdelingenzaken voor illegale immigratie. Het parket van Brussel zette extra magistraten in en ondersteunde de actie op het terrein zelf.