4 mensen aangehouden in een fraudezaak

BRUSSEL, 22/02/2017. - De financiële sectie (OA4) van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Brussel heeft op dinsdag 14 februari 2017 onder leiding van een Brusselse onderzoeksrechter verschillende huiszoekingen gedaan op het grondgebied van de arrondissementen Brussel, Bergen en Nijvel. De huiszoekingen kaderden in een dossier rond vermeende feiten van misbruik van vertrouwen, verduistering, valsheid, gebruik van valse geschriften, misdrijven die verband houden met de staat van faillissement en witwassen.

Het geschatte bedrag van de fraude zou ongeveer 1 miljoen euro bedragen.



Voor deze operatie werden een twintigtal politieagenten van de OA4 ingezet. Ze werden ondersteund door recherchediensten van de betrokken lokale politiezones.

Talrijke documenten en informaticamateriaal werden in beslag genomen om geëxploiteerd te worden, naast talrijke waardevolle voorwerpen (horloges, juwelen …).



Vier personen werden van hun vrijheid beroofd en de onderzoeksrechter heeft één van hen onder aanhoudingsbevel geplaatst. De betrokkene verscheen op vrijdag 17 februari 2017 voor de raadkamer, die zijn voorlopige hechtenis bevestigd heeft.



Het gerechtelijk onderzoek is aan de gang. In dit stadium wordt in het belang van het onderzoek geen enkele verdere commentaar gegeven.