Alternatieve oplossingen om de files naar de Grand-Prix van Spa-Francorchamps te minderen

Spa-Francorchamps, 28/08/2021. -  De weersomstandigheden en de hevige regen die sinds vrijdag gevallen is verslechteren snel de staat van sommige parkings rondom het circuit. Alternatieve parkings zullen geopend zijn voor de toeschouwers van de Grand-Prix van deze zondag. 

Belgian GP

Veel parkings zijn georganiseerd in de weides rondom het circuit voor de toeschouwers van de Formule 1 Grand-Prix. De regen van de laatste dagen en de doorgang van voertuigen veranderen deze weides snel in moddervelden.

Parking Belgian GP

Toegangsproblemen aan sommige parkings hebben, vandaag al, files verroorzaakt  en dat voornamelijk op de snelweg A27-E42 tussen de afritten 10 Francorchamps en 11 Malmedy. Het gedeelte van de snelweg A25-E25 die, na de overstromingen van midden juli gesloten is ter hoogte van Luik, heeft voor gevolg gehad dat veel automobilisten de A27-E42 hebben genomen wat grote files tot gevolg had.  

Deze zondag, dag van de Grand-Prix van Formule 1, 75.000 toeschouwers worden opnieuw verwacht rondom het circuit. Om de files te verminderen en om de toegang tot het circuit te vergemakkelijken zullen alternatieve oplossingen aangeboden worden:

  • Sommige parkings zijn deze zaterdag gesloten gebleven om gespaard te blijven voor zondag en zullen dus morgen toegankelijk zijn. 
  • Aanvullende parkings (+/- 8000 plaatsen) in elke toegangszone (geel, rood en groen) zullen geopend worden om de onbegaanbare parkings te vervangen. Deze parkings zullen worden gebruikt zodra de gewone en bruikbare parkings vol zullen zijn.
  • Verder van de ingangen van het circuit zullen gratis busshuttles continu georganiseerd worden om de toeschouwers naar de ingangen te vervoeren en om deze van 7.00 uur tot 14.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 terug te brengen naar de parkings.
  • Aan de afritten van de snelwegen, zullen Politie en stewards de automobilisten tot de bruikbare parkings leiden.  
  • Voor de automobilisten die een parking op voorhand hebben betaald blijft hun kaart geldig zelfs al zouden ze naar een andere parking dan deze geleid worden.  

Morgen, zondag, wordt aan de toeschouwers gevraagd om heel vroeg aan te komen - vanaf 6u - om de verkeerstroom te milderen en de files te beperken. In ieder geval is het absoluut noodzakelijk om de aanwijzingen van de politiediensten en de stewards te volgen. Informatie en adviezen zullen in real time gepubliceerd worden op Twitter @BelPoliceEvent en door de organisator op de Facebookpagina Spa Grand Prix en op de site www.spagrandprix.com