Autosalon: Ik leer op elke leeftijd

Brussel, 13/01/2016. - Voor haar 94ste editie opent het Brussels Autosalon haar deuren voor het publiek van donderdag 14 januari tot en met zondag 24 januari 2016 op Brussels Expo. De liefhebbers van mooie wagens kunnen er meer dan 1000 voertuigen ontdekken, verspreid over de talrijke paleizen. De federale politie zal er opnieuw aanwezig zijn en nodigt iedereen uit op haar stand in paleis 8.

Het wachtwoord tot de stand is: "Ik leer op elke leeftijd". Dit thema heeft als doel de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen van alle weggebruikers. De wegcode evolueert voortdurend en vraagt dus een constante bijsturing van ons kennen en kunnen op de weg.

De bezoekers worden uitgedaagd om hun kennis te testen over het correcte rijgedrag op de weg. Ze kunnen ook deelnemen aan een quiz en andere leuke activiteiten. Iedereen die de quizvragen juist kan beantwoorden, krijgt een geschenkje aangeboden.

Na enkele rondjes in de tuimelwagen van de federale Wegpolitie wordt ook het belang van het dragen van de gordel meer dan duidelijk. Er wordt bovendien een motor van de federale politie tentoongesteld; de bezoekers kunnen hier een mooie foto van nemen.

Ten slotte zullen ook de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Bpost aanwezig zijn op onze stand. Zij tonen een nieuw online reserveringsprogramma voor gepersonaliseerde nummerplaten. De bezoekers worden verder geïnformeerd en de leden van de stand kunnen op vragen antwoorden.

Het Autosalon is elke dag geopend van 10u tot 19u. Op vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari 2016 zijn er ook avondopeningen tot 22u.

Voor meer informatie kan u terecht op www.autosalon.be