Belgische politieambtenaren op terugkeer uit Australië

BRUSSEL, 04/07/2019. – De drie Belgische politieambtenaren die vorige week naar Australië afzakten in het kader van het opsporingsonderzoek naar Théo Hayez, zijn op terugkeer naar België. Ze legden er de Belgische dossiers samen met die van de Australische Politie. De samenwerking verliep heel vlot. De Australische autoriteiten doen er alles aan om Théo te vinden.

Vorige week reisden twee rechercheurs van de Federale Gerechtelijke Politie Halle-Vilvoorde en één speurder van de Cel Vermiste Personen naar Australië. Ze werkten er samen met de Australische Politie aan het opsporingsonderzoek naar de vermiste Belg Théo Hayez. Ondertussen hebben de Belgische politieambtenaren hun opdrachten ter plaatse afgewerkt: ze legden de Belgische en Australische dossiers samen en wisselden datagegevens uit. Nu keren de politieambtenaren terug naar België, maar de samenwerking wordt zeker verdergezet.

“De samenwerking met de Australische politie verliep zeer vlot,” luidt het bij de Belgische onderzoekers. Door de uitwisseling van dossiers en datagegevens werden nieuwe aanwijzingen gevonden over wat er in de nacht van 31 mei op 1 juni gebeurd zou zijn met Théo. “We hebben zonder twijfel vastgesteld dat de Australische autoriteiten er alles aan doen om Théo te vinden. Alle mogelijke pistes worden onderzocht en transparant naar de ouders toe gecommuniceerd.”

De fysieke zoekacties in Australië lopen stilaan op hun einde. Het hele gebied werd uitgekamd met alle denkbare middelen. Het tactisch onderzoek duurt nog verder, ook in samenwerking met de Belgische speurders. Als er zich in de toekomst nieuwe informatie aandient, zal de Australische politie het niet nalaten om verder te zoeken.

De Federale Politie zal na dit persbericht geen verdere mededelingen meer doen.Voor verdere communicatie over dit dossier kan u terecht bij de persmagistraat van het Federaal Parket (0471/90.98.75).