Catherine De Bolle verkozen als Europees vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité van Interpol

Kigali, Rwanda, 5 november 2015 - Commissaris-generaal van de federale politie Catherine De Bolle werd vanochtend verkozen als Europees vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité van Interpol. Zij wordt daarmee de eerste Belg die voor deze functie werd gekozen.

Het Uitvoerend Comité bestaat uit 13 leden: de voorzitter (Mireille Ballestrazzi), drie vice-voorzitters en 9 hoge politiefunctionarissen die als delegates worden verkozen uit de 190 Interpol lidstaten. Net als de 8 andere afgevaardigden cumuleert Catherine De Bolle dit mandaat met haar huidige functie als Commissaris-generaal. Gedurende drie jaar ziet zij als Europees vertegenwoordiger toe op de goede werking van Interpol.

Als Commissaris-generaal is Catherine De Bolle verantwoordelijk voor de internationale politiesamenwerking. Zij is voorstander van een transparant internationaal politiebeleid en pleit onder andere voor een vlotte toegang tot informatie voor alle lidstaten en voor een doorgedreven aanpak van terrorisme, foreign fighters, cybercrime en grootschalige drughandel.

Als vertegenwoordiger van België werd Catherine De Bolle met een overweldigende meerderheid verkozen.