COVID-situatie zet geen rem op de werking van het Fugitive Active Search Team!

BRUSSEL, 27/08/2020. - De afgelopen week kon het FAST (Fugitive Active Search Team) van de Federale Politie in België vijf 'Europese' voortvluchtige personen lokaliseren en arresteren.

Vorige week donderdag werden er in samenwerking met de Luchtvaartpolitie en de Lokale Politie Antwerpen drie voortvluchtigen gearresteerd. De eerste voortvluchtige betrof een man die reeds meerdere jaren werd gezocht door zowel de Griekse als Albanese autoriteiten voor een feit van moord. De twee andere personen werden gezocht door de Maltese justitie voor feiten van misbruik van overheidsdocumenten.

Afgelopen dinsdag werd op vraag van de Nederlandse gerechtelijke overheden een man gearresteerd die werd veroordeeld voor zedenfeiten.

En op donderdag werd in het Brusselse een man gearresteerd die sinds begin deze maand door de Duitse justitie werd opgespoord wegens een aanval op een politieambtenaar.

De vijf dossiers betreffen allen zogenaamde 'ENFAST-dossiers', waarbij FAST-teams van verschillende Europese lidstaten samen de voortvluchtige persoon opsporen. Hiermee wordt eens te meer het belang van snelle en optimale informatiedoorstroming en het netwerk op zich aangetoond.

Het Fugitive Active Search Team (FAST) is een eenheid van de Federale Gerechtelijke Politie. Het team is belast met de actieve opsporing van voortvluchtige veroordeelden, ontsnapte gevangenen en voortvluchtigen die internationaal worden gezocht door een ander land en in België verblijven.