De BOB-familie wordt groter !

BRUSSEL, 01/02/2018. – Tijdens de BOB-wintercampagne, editie 2017-2018, hadden de politiediensten tijdens de eindejaarsfeesten weer bijzondere aandacht voor rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. De eindresultaten tonen alweer een positieve evolutie.

Tijdens deze editie werd de nadruk op mobiele controles gelegd en werden de tijdstippen beter afgestemd op de risicomomenten. De bedoeling was om onder andere rekening te houden met de meldingen van alcoholcontroles op sociale media. Die sturen bestuurders alternatieve wegen op met een nog groter risico voor ongevallen.

Gedurende deze BOB-wintercampagne werden 438.800 testen (ademtesten + negatieve prétesten) uitgevoerd waarvan 2,1% positief bleek te zijn. Ter vergelijking met de vorige editie (BOB-wintercampagne 2016-2017) reed 2,3 % van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Deze resultaten lijken de positieve trends, die al vastgesteld werd bij de vorige campagne, te bevestigen.

De Federale en lokale politie zijn vastberaden ook de volgende jaren volop de BOB-campagne verder te steunen. Het rijden onder invloed blijft een groot gevaar op onze wegen. In 2016, telden we nog 4300 verkeerongevallen waarbij minstens één bestuurder onder invloed van alcohol was. Dat betekent dat 1 ongeval op 8 met lichamelijk letsel aan alcohol te wijten was.

De verkeersveiligheid blijft een topprioriteit voor de Federale Politie. Het aantal te betreuren slachtoffers die jaarlijks op onze wegen vallen moet drastisch naar beneden!
 
 
www.verkeersstatistieken.federalepolitie.be