De federale politie van de partij op de 20 km door Brussel en de Dag van Europa

BRUSSEL, 15/05/2014. - De federale politie zal dit weekend aanwezig zijn in Brussel om deel te nemen aan twee grote evenementen. Zondag 18 mei 2014 vindt de 35ste editie van de 20 km door Brussel plaats. In het Jubelpark, de plaats van vertrek en aankomst van de wedstrijd, worden meer dan 40 000 lopers, wandelaars en handbikers verwacht.

Ook op zaterdag 17 mei zal het in Brussel feest zijn omdat de Europese Commissie en het Europese Parlement hun deuren openen ter gelegenheid van de Dag van Europa.

De politie zal dit jaar dus aanwezig zijn in het Jubelpark om deel te nemen aan deze twee feestelijke evenementen en voorziet verschillende activiteiten voor de bezoekers.

In een infobus, geanimeerd door de Dienst public relations, worden er verschillende educatieve spelletjes voorgesteld voor jong en minder jong. De bezoekers zullen een klein geschenkje krijgen als herinnering aan hun bezoek aan de politie. Daarnaast kunnen ze praktische informatie krijgen over de rekrutering bij de politie.

Op zondag krijgen de bezoekers de kans om de nieuwe tuimelwagen van de federale Wegpolitie te testen die plaats biedt aan 4 personen. Hierin kunnen bestuurders en passagiers van alle leeftijden het nut van het dragen van de gordel testen.

Meer informatie vindt u op:

www.federalepolitie.be

www.20kmdoorbrussel.be

www.europarl.europa.eu/opendoors/nl/brussels-17-may.html