Dit weekend « Zwaantjesdagen » in Hasselt

Federale Wegpolitie Limburg en AWV Limburg openen deuren voor grote publiek

BRUSSEL, 18/09/2014. - Je kent ze van op de Limburgse autosnelwegen maar al wie de "zwaantjes" en hun collega's van de federale Wegpolitie Limburg eens van nabij en op een ontspannen manier wilt ontmoeten, kan dat komende vrijdag 19 en zaterdag 20 september 2014 tijdens hun opendeurdagen. Deze opendeurdagen, die georganiseerd worden in nauwe samenwerking met Agentschap Wegen en Verkeer Limburg, bieden het grote publiek een unieke blik achter de schermen.

Een demonstratie over het nut van de nieuwe kreukelpalen, een demonstratie van de brandweer over de bevrijding van een slachtoffer uit een verongelukt voertuig, een demonstratie van een drugshond, een schietstand, een tuimelwagen, een motorsimulator,… Dit is maar een fractie van de activiteiten die er vrijdag en zaterdag te beleven vallen bij de Wegpolitie Limburg. Je kan er ook een foto laten nemen bij je favoriete politievoertuig en krijgt er meer informatie over hoe de politie zwaar vervoer (wetgeving, tachograaf, ADR, landbouwvoertuigen) controleert. Ook tal van externe partners vereren onze opendeurdag met hun deelname.

Vrijdag is vooral voorzien voor het bezoek van bedrijven en scholen. De hele dag lang komen tieners uit het derde graad zich voorbereiden op hun grote stap in het verkeer na het behalen van hun rijbewijs. Op zaterdag worden de deuren geopend voor het grote publiek en is iedereen welkom van 9 tot 18 uur.

Meer informatie op de Facebookpagina Wegpolitie Limburg.