Donderdag 19 juni, feestdag in Duitsland: vertragingen op de E411 rond Aarlen

Provincie Luxemburg, 17/06/2014. - Op donderdag 19 juni 2014 kunnen automobilisten sterke vertragingen ondervinden bij het oversteken van de grens met het Groothertogdom Luxemburg ter hoogte van Sterpenich. Die dag is een feestdag in Duitsland (Feest van God) en dan is alle zwaar vervoer boven 7,5 ton verboden op Duits grondgebied. Ook in het Groothertogdom is er die dag een verbod voor het zwaar vervoer in de richting van Duitsland.

Daarom organiseert de politie van het Groothertogdom Luxemburg de hele dag controleacties op alle zwaar vervoer dat op de E411 richting Luxemburg rijdt.

Alle bestuurders die in de richting van het Groothertogdom Luxemburg rijden via de E411 kunnen zich aan vertragingen verwachten tussen Aarlen en de grenspost van Sterpenich.Aangezien de vrachtwagenchauffeurs deel uitmaken van de controles, kunnen ook zij vertragingen oplopen.

Voor automobilisten

De automobilisten die gewoonlijk via Luxemburg naar Frankrijk rijden, krijgen de raad om de E411 te verlaten ter hoogte van de verkeerswisselaar Weyler (afrit 32) , de N81 richting Messancy te volgen en via Longwy naar Metz te rijden (N51 en A30).

Voor het zwaar vervoer

Aan de bestuurders van zwaar vervoer, die niet op het Duitse grondgebied mogen rijden, wordt aangeraden op een reglementaire manier halt te houden op het Belgische grondgebied in afwachting van de opening van de Duitse grens om 22 uur.

De federale Wegpolitie van de provincie Luxemburg raadt alle chauffeurs die naar het Groothertogdom Luxemburg willen reizen aan om in de regio van de grens met Luxemburg (rond Aarlen) voorzichtig te zijn. Er worden ter plaatse ook speciale signalisatieborden voorzien om het verkeer vlot te laten verlopen. Bovendien zal ook verkeersinfo verspreid worden via de verkeersberichten op de radio en in real time via de website www.trafiroutes.wallonie.be.