Drugsbende opgerold: 12 verdachten opgepakt en 33 wagens in beslag genomen

BRUSSEL, 21/06/2019. - De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft op 18 juni een bende opgerold die verdacht wordt van grootschalige drugshandel. Er werden 23 huiszoekingen uitgevoerd en 12 verdachten opgepakt. 7 van hen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Bij de huiszoekingen werd 80.000 euro aan cash geld aangetroffen, alsook talrijke luxeproducten. Bovendien werden er 33 wagens in beslag genomen.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Oost-Vlaanderen voert, onder leiding van de onderzoeksrechter te Dendermonde, al geruime tijd een onderzoek naar een bende die zich inlaat met grootschalige drughandel. Na een intensief onderzoek zijn de speurders erin geslaagd de bende in beeld te brengen.

De bende, onder leiding van drie broers uit de omgeving van Lokeren, werkte mee aan de import van drugs in België. Door hun uitgebreid netwerk zorgden ze ervoor dat de drugs uit containers gehaald werden in de havens van Gent en Antwerpen. De bende maakte ook gebruik van verschillende firma’s om het druggeld te kunnen witwassen.

Op dinsdag 18 juni werden 23 huiszoekingen uitgevoerd. Deze vonden voornamelijk plaats in Oost-Vlaanderen, onder andere in Lokeren (7 huiszoekingen), Gent, Waasmunster, Sint-Niklaas, Berlare, Hamme, Temse, Beveren en Lochristi. In de provincie Antwerpen werden huiszoekingen uitgevoerd in Turnhout, Lier en Mortsel. De FGP kreeg voor deze huiszoekingen versterking van de Lokale Politie.

Tijdens de actie werden 12 verdachten opgepakt. 11 van hen zijn voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. In totaal werden 7 verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst, 3 onder strenge voorwaarden vrijgelaten en 1 in vrijheid gesteld.

Bij de huiszoekingen werden kleinere hoeveelheden drugs aangetroffen. Er is ongeveer 80.000 euro aan cash geld gevonden, alsook luxeproducten (uurwerken, merkkledij,…). In totaal werden daarnaast ook 33 wagens in beslag genomen, waarvan 21 in de garage van de drie broers.