Een weekend zonder alcohol achter het stuur, dat liefst het hele jaar blijft duren!

Van vrijdag 8 juni 2018 vanaf 18.00u tot maandag 11 juni 2018 om 6.00u wordt een nieuw weekend zonder alcohol georganiseerd. Het hele weekend lang zullen er in het hele land alcoholcontroles plaatsvinden op de autosnelwegen, gewest- en gemeentewegen, op initiatief van de Federale Wegpolitie en in samenwerking met 122 lokale politiezones, de bevoegde overheden en de betrokken partners.

Bob zomercampagne

Tijdens de vorige editie van het weekend zonder alcohol werden 47 921 bestuurders gecontroleerd, van wie 36 866 met een pretest en 11 055 met een ademtest. Van die laatsten waren er 10 153 safe en reden er 902 onder invloed van alcohol (1,88 %).

Met deze sensibiliseringsactie moedigen we de weggebruikers aan om voor alternatieven te kiezen (ter plaatse overnachten, taxi, openbaar vervoer enz.) of om vooraf een BOB aan te duiden om niet onder invloed van alcohol of andere stoffen achter het stuur plaats te nemen. We hopen dat de weggebruikers zich bewust worden van de echte alternatieven die ze niet alleen dit weekend maar het hele jaar door kunnen gebruiken.

Naast de sensibilisering willen we ook de pakkans voor hardleerse bestuurders verhogen door een geïntegreerde aanpak te volgen en een groot aantal controles over het hele land te organiseren.