FAST arresteert Franse crimineel in Brusselse binnenstad

BRUSSEL, 24/01/2014. - Het FAST van de federale politie heeft op donderdagnamiddag 23 januari 2014 de Franse topcrimineel Mohammed B. (34) gearresteerd in het centrum van Brussel.

Mohammed B. werd op 18 november 2008 op spectaculaire wijze door een commando, gewapend met machinegeweren, bevrijd uit de handen van de Franse Gendarmerie. Zij waren met de gangster onderweg naar de rechtbank voor een ondervraging bij de onderzoekrechter van Beauvais.

De leden van het commando werden kort na de feiten in Duitsland gearresteerd maar Mohammed B. kon ontkomen. De Duitse BKA kon de bende inrekenen in een hotel in Nordrhein-Westfalen, maar Mohammed was reeds vertrokken. Zijn kompanen werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 7 tot 9 jaar.

Op 24 mei 2012 werd Mohammed B. nog veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf als kopstuk van een criminele organisatie dat zich specialiseerde in internationale drugstrafiek.

Hij stond internationaal gesignaleerd door Frankrijk en werd sinds 2008 actief opgespoord door alle Franse politiediensten.

FAST kon hem gisteren lokaliseren in de Brusselse binnenstad waar hij onder een valse identiteit een appartement had gehuurd voor 1 maand. Bij zijn arrestatie was hij in het bezit van vervalste Franse identiteitsdocumenten.

Mohammed B. werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter in Brussel met het oog op zijn overlevering aan het Franse gerecht.