FAST arresteert twee minderjarigen die geseind stonden voor moord

BRUXELLES, 22/02/2019. - Arrestatie van 2 minderjarigen  P. A. A. Z. ° 05-01-2003 en J. C. S. ° 07-04-2002 , beiden Spaanse nationaliteit.

Dinsdagmorgen, 21 mei 2019, werden de voortvluchtige minderjarigen P. A. A. Z.  en J. C. gearresteerd in een kamer van het hotel Bentley te Schaarbeek .

De 2 jongeren waren internationaal gesignaleerd door Spanje voor de moord op de 53-jarige moeder van P. A. A.Z. Hij zou zijn moeder gewurgd hebben omdat ze zijn smartphone had afgenomen.   

De vermissing van Gloria Francisca Z.C. werd vorige week dinsdag 14 mei gemeld in haar woonplaats in Mallorca. De laatste persoon die Gloria Francisca levend had gezien was haar zoon P. De dag nadien werd het levenloze lichaam van Gloria Francisca aangetroffen in een garage dichtbij haar woning. Ze was gedumpt in een plastiek zak en het lichaam vertoonde tekenen van geweld.

Onmiddellijk na de ontdekking van het lichaam bleek de zoon gevlucht naar Barcelona samen met zijn vriendinnetje J. C. Op 15 mei namen ze het vliegtuig naar Brussel waar ze al die tijd ondergedoken leefden tot het Fugitive Active Search Team van de Federale Politie (FAST) hen kon arresteren in een hotelkamer in Schaarbeek.

De 2 minderjarigen werden door de onderzoeksrechter te Brussel  onder aanhoudingsmandaat geplaatst met het oog op hun overlevering aan het Spaanse gerecht.