FAST en PZ Antwerpen arresteren voortvluchtige die gezocht werd door Italië

BRUSSEL, 03/03/2020. - In de nacht van zondag 1 op maandag 2 maart 2020 werd door het FAST (Fugitive Active Search Team), in samenwerking met de Lokale Politie van Antwerpen, een man aangehouden die onder Europees aanhoudingsbevel stond. Hij werd door de Italiaanse autoriteiten gezocht in het kader van een lopend onderzoek rond georganiseerde criminaliteit. Er werden tijdens de actie over heel Europa 24 voortvluchtigen opgepakt in dit verband.

In het raam van een internationale actie tegen criminele organisaties werden, in de nacht van 1 op 2 maart, simultane huiszoekingen uitgevoerd in Italië en op vier adressen in België. Tijdens één van deze huiszoekingen kon het FAST van de Federale Politie, in samenwerking met collega’s van de Lokale Politie van Antwerpen, een man arresteren die gezocht werd door de Italiaanse autoriteiten. De betrokkene, een Albanees, stond onder Europees aanhoudingsbevel in het kader van een lopend opsporingsonderzoek. Hij wordt nu voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout, die over zijn uitlevering aan Italië zal beslissen.  

Deze arrestatie is het resultaat van een zeer goede samenwerking met de collega’s van de politiezone Antwerpen (regio’s Oost en Centrum) en het ENFAST netwerk, het netwerk van FAST-teams in de verschillende landen van de Europese Unie.  

Het Fugitive Active Search Team (FAST) is een eenheid van de Federale Gerechtelijke Politie. Het team is belast met de actieve opsporing van voortvluchtige veroordeelden, ontsnapte gevangenen en voortvluchtigen die internationaal worden gezocht door een ander land en in België verblijven.