FAST-team federale politie arresteert kopstuk van Roemeense maffiabende

BRUSSEL, 08/04/2014.- Op donderdag 3 april 2014 werden in het centrum van Antwerpen V.B. en F.S. door het FAST (Fugitive Active & Assets Search Team) van de federale politie gearresteerd.

De actie kaderde in een internationale operatie "Casa Transilvania", waarbij in Italië, Roemenië en België gelijktijdige operaties werden uitgevoerd met oog op de arrestatie en respectievelijke uitlevering van 26 Roemeense personen die verdacht worden deel uit te maken van een criminele organisatie.

Deze personen worden er van verdacht gespecialiseerd te zijn in de exploitatie en de aanwerving van jonge Roemeense vrouwen die gedwongen worden zich te prostitueren in tal van Europese landen, zowel op de openbare weg als in appartementen. Deze praktijk zou gepaard gaan met feiten van bedreiging, intimidatie, toebrengen van lichamelijke letsels, diefstallen en heling.

In het najaar van 2012 werd de organisatie in twee gesplitst, met als vermeende kopstukken P.S.H. en V.B.. Met de split volgden in Italië gewapende territorialiteits- conflicten tussen beiden. V.B. besloot uiteindelijk noodgedwongen naar Antwerpen te vluchten.

V.B. (°1981) en F.S. (°1985) werden intussen aangehouden door de onderzoeksrechter te Antwerpen met het oog op hun uitlevering aan het gerecht in Italië.