Federale Gerechtelijke Politie van Brussel ontmantelt wapentrafiek en vindt drugs tijdens diverse huiszoekingen

BRUSSEL, 07/06/2019 - De sectie groot-banditisme van de Federale gerechtelijke politie van Brussel verrichtte op woensdag 5 juni 2019 in de vroege ochtend elf arrestaties met behulp van de speciale eenheden

Het onderzoek werd gevoerd naar een criminele organisatie die actief was in een internationale wapentrafiek maar uiteraard andere vormen van criminaliteit niet schuwde.

De maatschappelijke context en de evolutie van dit soort criminaliteit vereisen een toenemende mate van deskundigheid en professionalisme van de diensten die ermee worden geconfronteerd.

Aldus heeft minutieus speurwerk met toepassing van bijzondere opsporingsmethodes en inzet van de speciale eenheden, geleid tot mooie resultaten.

Zo werd in een Brussels appartement 151 kg cocaïne aangetroffen met een straatwaarde van 5.285.000€.

De inzet van een speurhond naar geld heeft op diverse adressen, geleid tot het terugvinden van ongeveer 1.000.000€ in cash geld dat vakkundig verpakt en verstopt zat.

Elf personen werden van hun vrijheid beroofd, zeven ervan werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De personen, gelinkt aan dit dossier, zijn géén onbekenden voor justitie.

De voorbije weken heeft de Federale Ferechtelijke Politie van Brussel diverse successen geboekt in hun strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Een doeltreffende aanpak van de criminaliteit maar ook de communicatie ervan is noodzakelijk om het vertrouwen van de burger in zowel politie als overheid te bevestigen en te doen toenemen.

 

Photo2

Photo1