Federale Politie herneemt beveiligingsopdracht in Tihange

BRUSSEL, 04/10/2018. – Op 01 oktober 2018 werd de eerste lichting beveilingsagenten in plaats gesteld binnen de nieuwe Directie Beveiliging van de Federale Politie. Hun opdrachten omvatten onder meer de beveiliging van bepaalde infrastructuren, waaronder de nucleaire sites.

Zoals voorzien herneemt de Federale Politie deze opdracht in Tihange vanaf vandaag zonder de verdere steun van militairen.

De Federale Politie is zich ten volle bewust van haar verantwoordelijkheden, onder meer het beveiligen van kritieke infrastructuren. Ze benadrukt dat het aantal medewerkers dat momenteel instaat voor de beveiling van de kerncentrale van Tihange voldoende is om de beveiligingsopdracht van de site op een professionele en correcte manier uit te voeren. De beveiligingsagenten die momenteel al in plaats gesteld zijn hebben een specifieke opleiding gekregen om deze nieuwe taken uit te voeren. De verdere invulling van de Directie Beveiliging gebeurt daarnaast op progressieve wijze, net zoals het hernemen van de opdrachten die hieraan gelinkt zijn.

De onderhandelingen in het raam van de stakingsaanzegging die vorige week werd ingediend, zullen binnenkort plaatsvinden. Daar zal het verdere debat gevoerd worden samen met de politievakbonden, zoals gebruikelijk op een constructieve wijze.