Federale politie onderschept 100 kilogram cocaïne in Gentse haven

Brussel, 27/08/2015. - Bij een doorzoeking van een schip afkomstig uit Colombia heeft de Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen ongeveer 100 kg cocaïne aangetroffen.
De drugs waren grondig verpakt en verborgen onder een vracht steenkolen.
Het schip kwam zaterdag aan in de Gentse haven en was afkomstig uit Barranquilla (Colombia) met een lading steenkool. Colombia is één van de landen die gekend zijn als potentiële startplaats voor drugtransporten.
In overleg met het parket Oost-Vlaanderen werd beslist tot een grondige controle van het schip dat een vracht van meer dan 19 500 ton steenkool vervoerde.
De Federale gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen doorzocht het schip in nauwe samenwerking met de Federale Scheepvaartpolitie Gent. Hierbij was er bijstand van het rummage-team van de Scheepvaartpolitie (gespecialiseerd in het doorzoeken van schepen), het Interventiekorps Oost-Vlaanderen, en drie drugshonden.

Bij het uitladen van de steenkool werden vier grote zwarte zakken bovengehaald. In deze zakken werden 89 pakketten gevonden waarin cocaïne zat. In totaal gaat het over bijna 100 kg , wat een straatwaarde vertegenwoordigt van meer dan vijf miljoen euro.

Ondertussen loopt het onderzoek naar de organisatie achter deze drugsmokkel verder.