Feestdag in Frankrijk op maandag 14 juli: vertraging op E411 in de omgeving van Aarlen

BRUSSEL, 10/07/2014. - Automobilisten riskeren op maandag 14 juli 2014 grote vertragingen op te lopen aan de grensovergang met het Groothertogdom Luxemburg in Sterpenich. Die dag is de nationale feestdag van Frankrijk en geldt er op Frans grondgebied een rijverbod voor zwaar vervoer boven 7,5 ton. Dat verbod geldt ook in het Groothertogdom Luxemburg voor het zwaar vervoer dat richting Frankrijk rijdt. De Luxemburgse politie controleert daarom de hele dag vrachtwagens op de E411 richting Luxemburg.

Autobestuurders die richting Groothertogdom Luxemburg rijden via de E 411 moeten ter hoogte van Aarlen en aan de grenspost in Sterpenich rekening houden met vertragingen, en dit tot op het grondgebied van Luxemburg. Voor alle vrachtwagenbestuurders kunnen de vertragingen door de controles hoog oplopen.

De automobilisten met bestemming Frankrijk wordt volgende alternatieve routes aangeraden:

  • Verlaat de E411 op de verkeerswisselaar Daussoulx en neem de E42 richting Bergen en het noorden van Frankrijk
  • Verlaat de E411 ter hoogte van afrit 25 (Recogne), neem de N 89 richting Bouillon en Sedan
  • Verlaat de E411 op de verkeerswisselaar Weyler (afrit 32) en neem de N81 richting Messancy en LongwyWe raden de vrachtwagenbestuurders die niet in Frankrijk mogen rijden, aan om zich reglementair langs de kant te zetten op Belgisch grondgebied (in de provincie Namen) in afwachting van het heropenen van de Franse en de Luxemburgse grens (om 22 uur).

De federale Wegpolitie van de provincie Luxemburg raadt alle chauffeurs die het Groothertogdom Luxemburg willen doorkruisen, aan om in de regio Aarlen extra voorzichtig te zijn en aandachtig naar de verkeersinformatie te luisteren. Verder worden de chauffeurs gevraagd de speciale signalisatie, voorzien naar aanleiding van deze drukte, te respecteren.