Grootschalige controle in grensregio Antwerpen en Zeeland-West-Brabant

BRUSSEL, 06/11/2015. Belgische en Nederlandse politie- en controlediensten hebben op donderdag 5 november 2015 een grootschalige grensoverschrijdende controleactie gehouden. De actie vond plaats in het arrondissement Antwerpen en de politieregio Zeeland-West-Brabant. De Belgische politie controleerde 913 voertuigen en 223 personen. Zes bestuurders reden onder invloed van drugs en 7 gecontroleerde personen hadden drugs op zak.



Deze grote actie Taxandria heeft plaatsgevonden van 13 tot 22 uur. Aan de actie namen 6 Belgische politiezones deel: Grens, Balen-Dessel-Mol, Kempen NO, Noorderkempen, Regio Turnhout. Zij werden bijgestaan door tal van federale politiediensten zoals de Directie Hondensteun, het Interventiekorps, de Directie Luchtsteun. Het geheel werd gecoördineerd door de Coördinatie- en Steundirectie van Antwerpen. Ook de Douane en Accijnzen en het FAVV leverden steun deze actie.

Langs Nederlandse zijde waren er verschillende eenheden van de Politieregio Zeeland-West-Brabant en de Belastingsdienst Nederland.



Resultaten

Het bestrijden van de grenscriminaliteit was het hoofddoel van deze grootschalige actie. De samenwerking tussen de verschillende politie- en andere diensten verliep uitstekend.

De resultaten van de Belgische politiediensten:

  • Aantal gecontroleerde voertuigen: 913
  • Aantal gecontroleerde personen: 223
  • Gerechtelijke pv's: 12 (waaronder 7 voor drugsbezit, 1 verboden wapen en 40 kilo vuurwerk)
  • Pv's verkeer: 34 (waaronder 6 voor sturen onder invloed van drugs, rest: inbreuken wegcode, waarschuwingen,…)
  • Inbeslaggenomen voertuigen: 2 (niet verzekerd)

Dit soort grensoverschrijdende actie zal in de toekomst nog zeer geregeld herhaald worden.