Herdenking Eerste Wereldoorlog verenigt federale politie West-Vlaanderen

BRUGGE, 17/09/2014. - De federale politiediensten in West-Vlaanderen hebben een provinciaal integratieproject opgestart ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het project geeft enerzijds een blik op de rol van de politie in oorlogstijden en is anderzijds de ideale manier voor alle collega's uit West-Vlaanderen om elkaar beter te leren kennen. Nu zondag wordt het project officieel afgetrapt in Brugge.

Wat deed de politie in West-Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog? Wat zijn de linken met de huidige politiewerking? Aan de hand van oude foto's en illustraties bezoeken de leden van de verschillende West-Vlaamse federale politiediensten tijdens de week van 22 september 2014 het project in Refuge. In het weekend van 27 en 28 september 2014 zijn alle leden van de lokale en federale politie en hun familie van harte welkom.De federale politie West-Vlaanderen heeft zich geëngageerd in het internationale kunstproject Coming World Remember Me (www.comingworldrememberme.be). Het project heeft als doel om een beeldje in klei te bakken voor alle geschatte 600.000 oorlogsslachtoffers die tijdens WO I in België vielen. Voor 5 euro kan iedereen peter of meter worden van zo'n beeldje.

Vijf maanden geleden werden de grenzen van de gerechtelijke arrondissementen gewijzigd. Naar aanleiding hiervan is dit project voor de federale politie ook de uitgelezen kans om de personeelsleden van de verschillende sites in West-Vlaanderen (Veurne, Ieper, Brugge, Kortrijk,…) de kans te geven elkaar wat beter te leren kennen in een niet-professionele context.

,,Wij vinden het belangrijk om de band tussen West-Vlaamse collega's onderling te versterken. Wij willen ook niet blind zijn voor wat er zich 100 jaar geleden in onze provincie heeft afgespeeld. Dit project koppelt beide doelstellingen en geniet daarom onze volledige steun'', aldus hoofdcommissarissen Kurt Desoete en Alain Laenders, respectievelijk gerechtelijk directeur en directeur-coördinator van de federale politie in West-Vlaanderen.