Listige gauwdief op heterdaad betrapt

De spoorwegpolitie (SPC) van Leuven is er op zaterdag 17/05/14 in geslaagd een gauwdief te vatten die eerder betrapt was op de diefstal van een tas met fotomateriaal. De man was tevens in het bezit van een nog een ander fototoestel. Ten slotte stond hij geseind voor andere feiten.

Een treinreiziger, die een cameratas droeg, werd op zaterdag in het station van Luik aangesproken door een man met de boodschap dat zijn vest vuil was op de rugzijde. Opgestapt op de trein richting Leuven, keek de reiziger zijn jas na en merkte hij dat dit inderdaad zo was. In afwachting dat de trein zou vertrekken, begon hij zijn jas te reinigen. Ondertussen merkte hij dat de man, die hem eerder aansprak, zijn cameratas nam en van de trein stapte. De reiziger ging de man achterna en eiste zijn bezittingen terug. De dief maakte hier geen probleem van en stapte nadien mee de trein op.

Het slachtoffer reisde verder en verwittigde in samenspraak met de treinbegeleider de spoorwegpolitie. Een ploeg van SPC Leuven kon de verdachte intercepteren. Hij was in het bezit van een duur fototoestel, waarvan hij de herkomst niet kon verantwoorden. De man diende tevens nog een verklaring af te leggen naar aanleiding van een eerder gepleegde diefstal.

Het parket van Luik werd ingelicht. De verdachte werd verhoord en zal zich later moeten verantwoorden voor het gerecht. Het fototoestel werd in beslag genomen. SPC doet verder onderzoek om de identiteit van de rechtmatige eigenaar te achterhalen.

De spoorwegpolitie vraagt treinreizigers aandachtig te zijn voor dergelijke listige gauwdieven.