Maelyne teruggevonden dankzij helikopter federale politie

BRUSSEL, 14/04/2016. - Eergisteren, dinsdag 12 april 2016, werd in de loop van de avond de verdwijning van de drieënhalf jaar oude Maelyne aan de lokale politie van Flémalle gemeld. Dankzij de samenwerking tussen de lokale politie en verschillende diensten van de federale politie kon het meisje gezond en wel teruggevonden worden.



Maelyne bevond zich dinsdagavond met haar mama in de manege in Flémalle toen ze rond 20 uur verdween. Haar jasje werd kort daarna teruggevonden achter de stallen. De mensen die aanwezig waren in de manege begonnen tevergeefs naar haar te zoeken.



De lokale politie van Flémalle bracht de federale politie rond 21 uur op de hoogte van de verdwijning van het meisje. Een speurhond en een helikopter werden onmiddellijk ter plaatse gestuurd.



Leden van de Cel Vermiste Personen kwamen ter plaatse aan en intussen was de lokale politie van Flémalle, met de steun van de andere naburige politiezones en de federale Spoorwegpolitie van Luik, al aan het zoeken op de grond. In het totaal werden ongeveer vijftien politieagenten en een hondengeleider ingezet voor deze zoektocht.



Wat later werd Maelyne gelokaliseerd in een bos op ongeveer 500 meter van de manege. Dankzij het gebruik van de thermische camera en de belichting van de helikopter van de federale politie op de plaats waar het meisje zich bevond, konden de ploegen op de grond Maelyne rond 23 uur gezond en wel terugvinden. De steun van de helikopter van de federale politie speelde een zeer belangrijke rol in het welslagen van deze opdracht, gelet op het feit dat het donker was en dat het gebied zeer moeilijk toegankelijk was.