Net zijn rijbewijs ingeleverd, en meteen opnieuw geflitst

BRUSSEL, 18/12/2019. - De Federale Wegpolitie organiseerde vandaag een snelheidscontrole in Tienen op de E40 richting Brussel. Tussen 10u30 en 14u30 werd de snelheid van 3669 passerende voertuigen gecontroleerd. Bestuurders met een zware voet werden door de motoragenten van de autosnelweg geplukt. De buitenlanders kregen de boete meteen voorgeschoteld.

263 bestuurders werden geverbaliseerd, 7 van hen raakten hun rijbewijs onmiddellijk kwijt. Enkele opmerkelijke resultaten:

  • Eén sportieve BMW werd geflitst aan 233 km/uur. Na interceptie bleek het voertuig niet geldig te zijn ingeschreven.
  • Eén Porsche Macan werd geflitst aan 181 km/uur. De bestuurder had net zijn rijbewijs ingeleverd bij de politierechtbank te Verviers – naar aanleiding van een veroordeling voor een eerdere snelheidsovertreding - en was op weg naar huis. Hij reed dus zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn voertuig werd door de parketmagistraat geïmmobiliseerd.
  • Eén Roemeense lichte vrachtauto met aanhangwagen was niet uitgerust met een tachograaf, hoewel dit verplicht is. De bestuurder diende onmiddellijk 2640 euro te betalen.
  • Eén Portugese bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen. Ook zijn voertuig werd geïmmobiliseerd door de parketmagistraat van Leuven.