Ontmanteling van een Frans-Belgisch drugsnetwerk

BRUSSEL, 13/01/2017. - Tijdens de zomer van 2016 kon de Franse gendarmerie nationale van Nancy een belangrijke hoeveelheid cannabis in beslag nemen. Het onderzoek liet toe om meerdere verdachten te arresteren.



Het vervolg van het onderzoek maakte internationale samenwerking nodig. Zo kon de federale gerechtelijke politie (FGP Brussel en FGP Halle-Vilvoorde), bijgestaan door de Franse gendarmerie nationale van Nancy, in het kader van een internationaal rechtshulpverzoek, overgaan op woensdag 11 januari 2017 tot arrestatie van een hoofd van de organisatie, die in België verbleef. Deze persoon werd extreem gevaarlijk beschouwd, wat het gebruik van bijzondere opsporingstechnieken noodzaakte.

Tijdens de huiszoeking, uitgevoerd in het arrondissement Halle-Vilvoorde, nabij Brussel, werd een belangrijke hoeveelheid verdovende middelen, met name 1 kg cocaïne, in beslag genomen.



Dit resultaat plaatst niet alleen de goede relaties met Frankrijk in het kader van de strijd tegen verdovende middelen in Europa in de verf, maar toont ook de vaardigheden van de federale gerechtelijke politie en de Franse gendarmerie nationale in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.