Overlijdensbericht van de heer Alain Duchatelet

BRUSSEL, 15/12/2017. - Het directiecomité van de Federale Politie meldt met diepe droefheid het overlijden van de heer Alain Duchatelet. Alain Duchatelet was 74 jaar en overleed donderdag te Machelen aan de gevolgen van kanker.

De loopbaan van de heer Duchatelet was rijkgevuld: van 1992 tot 2001 was hij kolonel-jurist bij de Rijkswacht en vervolgens werd hij Directeur-generaal van het Personeel bij de Federale Politie. In deze hoedanigheid was hij een sleutelfiguur in de hervorming van de politiediensten van 2001. Met zijn onvermoeibare energie en visionaire blik was hij de auteur van talrijke referentiewerken over politie en politierecht. Als professor aan de Nationale School voor Officieren en directeur van het Centrum voor Politiestudies vzw kon hij uitdrukking geven aan zijn voorliefde voor de academische wereld. Hij was ook medestichter en bestuurder van het Centre d’Etudes pour la Police a.s.b.l.



De Federale Politie zal de heer Duchatelet steeds herinneren voor zijn jarenlange inzet en de belangrijke rol die hij gespeeld heeft binnen de politie.