Persbericht van de directeur-generaal van de Federale gerechtelijke politie

BRUSSEL, 29/03/2016.- De directeur-generaal van de Federale gerechtelijke politie wenst volgende mededeling te doen naar aanleiding van de communicatie van de Nederlandse Regering in de Tweede Kamer over internationale politiecontacten:



- op 16/03/2016 heeft de Belgische Federale gerechtelijke politie van de FBI geen informatie ontvangen met betrekking tot de broers El Bakraoui. Dit werd trouwens aan de Federale gerechtelijke politie nogmaals vandaag bevestigd door de FBI zelf.



- op 17/03/2016 vond een werkbezoek plaats van een Nederlandse medewerker van de politie aan de Federale gerechtelijke politie. Tijdens dit werkbezoek werden enkele informaties meegegeven over de operatie in Vorst die plaatsvond op 15/03. Tijdens dit gesprek werd geen melding gemaakt van het bericht dat de FBI zou bezorgd hebben aan de Nederlandse Politie zoals dit trouwens door deze laatste vandaag wordt bevestigd.



De Federale gerechtelijke politie wenst hier verder geen commentaar over te geven. Het onderzoek gaat onverminderd verder.