Speedmarathon – jullie zijn gewaarschuwd!

BRUSSEL, 20/04/2021. - Voor de 14e keer houden de Federale Wegpolitie en de lokale politiediensten van het land een speedmarathon, of anders gezegd: een flitsmarathon tegen overdreven snelheid.

Verkeersveiligheid blijft voor de Geïntegreerde Politie een prioriteit. Overdreven snelheid wordt beschouwd als een van de belangrijkste doodsoorzaken in het verkeer.
 
Ondanks de sensibiliseringscampagnes en de technologische middelen die worden ingezet om dit fenomeen te bestrijden, blijkt dat sommige automobilisten de snelheidsbeperkingen aan hun laars lappen. Deze speedmarathon is dus nog steeds zinvol.

Deze 24 uursoperatie vindt overigens op Europese schaal plaats, onder toezicht van Roadpol, het Europese netwerk van de wegpolitie. Alle landen die lid zijn van dit netwerk worden verzocht meer snelheidscontroles uit te voeren, aangezien alle Europese landen met dit probleem te maken hebben.

Concreet zullen de Federale Wegpolitie en 119 politiezones in het hele land van 21 april 2021 om 6 uur tot 22 april 2021 om 6 uur tal van snelheidscontroles uitvoeren, zowel op autosnelwegen als op secundaire wegen. Deze geïntegreerde actie combineert sensibilisering en handhaving, want ze zal worden aangekondigd op de sociale media.