Tomorrowland 2017: een geslaagde editie volgens parket en politie

BRUSSEL, 01/08/2017. - Het uitgangspunt van de veiligheidsdiensten die instonden voor de 13e editie van Tomorrowland 2017 was duidelijk: 200.000 festivalgangers per weekend, uit alle hoeken van de wereld, die in de best mogelijke omstandigheden een topfeest konden beleven. Na twee weekends feestvieren in Boom, van 20 tot 23 juli en 27 tot 30 juli, kunnen we concluderen dat het opzet geslaagd is.



Als we een algemeen beeld schetsen van het hele festival, durven we zeggen dat het om een mooie en vrijwel incidentloze editie gaat. In het totaal zijn er 31 bestuurlijke aanhoudingen verricht. Het ging hier voornamelijk om personen die teveel gedronken hadden (openbare dronkenschap) of personen die de openbare orde verstoorden. 22 illegale taxi's zijn inbeslaggenomen.



Daarnaast zijn er 57 personen gerechtelijk aangehouden. 43 van deze aanhoudingen zijn druggerelateerd (dealers), soms met grote hoeveelheden bij zich. 451 personen werden aangetroffen met gebruikershoeveelheden drugs, waarbij een onmiddellijke minnelijke schikking werd getroffen. Voor deze personen zat het festival er dan ook snel op, gezien de nultolerantie die het festival, in samenwerking met parket en politie, hanteert. Over het ganse festival zijn er overigens 457 toegangsbandjes afgenomen door de organisator. Er werden tot slot 350 diefstallen genoteerd.



Het lage aantal incidenten is zonder meer te danken aan het aangename publiek, maar ook de vlotte samenwerking tussen federale en lokale politiediensten, het parket, de brandweer en medische diensten, de gemeentes en de organisator heeft zeker bijgedragen aan het vlotte verloop van het festival.