Voortvluchtige Boudidit richting gevangenis

BRUSSEL, 21/03/2019. - Op donderdagmorgen 21 maart arresteerde het FAST, het Fugitive-Active Search Team, van de Federale Politie de voortvluchtige Abou-Sofiane BOUDIDIT, geboren op 27 oktober 1983 en van Belgische nationaliteit.

Abou-Sofiane BOUDIDIT  werd op 7 maart 2012 door de correctionele rechtbank van Charleroi tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens poging tot moord.

Op 16 september 2008, iets voor 16 uur in de namiddag openden Abou-Sofiane BOUDIDIT  en zijn broer Bilal het vuur op de inzittenden van een Renault Mégane. Het betrof een wraakactie op de broers A. Het vuurgevecht greep plaats vlakbij een school aan het metro-station van Gilly, precies op het tijdstip dat de leerlingen de school verlieten. Enkele kogels raakten de broers A. , één kogel belandde in het dak van een  schoolbus.

Abou-Sofiane BOUDIDIT  bleef meer dan 10 jaar spoorloos tot hij vanmorgen werd opgepakt door het FAST in een klein groezelig kamertje in de buurt van Ransart bij Charleroi.
De gewezen Europees-en Belgisch kampioen thaiboksen bood geen weerstand en werd ondertussen opgesloten in de gevangenis van Jamioulx.