Voortvluchtige Gabriel Fodderie opgepakt in Nederland

BRUSSEL, 24/11/2016. - Na de lancering van de website van de 'Belgium's Most Wanted' kreeg het FAST van de federale politie een tip binnen over de lokalisatie van Gabriel Fodderie.

Hij zou, kort na de lancering van de nieuwe website, gevlucht zijn naar Nederland.

Er werd onmiddellijk intensief en onafgebroken samengewerkt tussen de FAST-teams van België en Nederland.



Deze samenwerking resulteerde op woensdag 23 november 2016 in de arrestatie van de voortvluchtige crimineel in een appartementsgebouw in Almere (Nederland).



Minister van Justitie Koen Geens : "Ik ondersteun ten volle de inspanningen van het FAST team van de federale politie en de website levert resultaten op. Het is dus ook de hoogste tijd dat we werk maken van een uitbreiding van de bijzondere opsporingsmethoden om voortvluchtige criminelen op te sporen."



Gabriel Fodderie werd op 26 maart 2014 door de rechtbank van eerste aanleg te Brussel veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens vrijwillige doodslag.



Deze veroordeling was het gevolg van een confrontatie tussen twee rivaliserende standbendes aan de club 'Le Privé' in Brussel op 2 mei 2009 omstreeks 08 uur 's morgens.

Gabriel Fodderie maakte deel uit van de Brusselse stadsbende "Black Demolition" en werd mishandeld door de bende "Finest" en "Finest Junior".

Wanneer hij terugkeert naar zijn wagen wordt hij gevolgd door L. M. die hem een vuistslag toedient. Aan zijn wagen toegekomen neemt Gabriel Fodderie hieruit een mes, achtervolgt L.M. en brengt hem 2 fatale messteken toe in de buik.



Op 10 juni 2013 werd Fodderie tevens veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg van Dendermonde tot 5 jaar gevangenisstraf wegens een gewelddadige home-jacking.

Tijdens de nacht van 28 mei 2012 drong hij met een kompaan een villa binnen te Haaltert.

De bewoner werd geblinddoekt, vastgebonden en een mes op de keel gezet.

Er werden geld en kostbare juwelen ontvreemd.



Hij werd tevens door de rechtbank van eerste aanleg te Eupen op 18 november 2013 tot 1 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een drugmisdrijf.