Vrijdag 18 april, feestdag in Duitsland, vertragingen voorzien op de E411 ter hoogte van Aarlen

Provincie Luxemburg, 16/04/2014. - Op vrijdag 18 april 2014 kunnen automobilisten een aanzienlijke vertraging ondervinden bij het oversteken van de grens met het Groothertogdom Luxemburg in Sterpenich. Die dag is een feestdag in Duitsland (Goede Vrijdag) en het zwaar vervoer van meer dan 7,5 ton is dan verboden op Duits grondgebied. Hetzelfde geldt voor het grondgebied van het Groothertogdom Luxemburg voor zwaar vervoer richting Duitsland. Daarom organiseert de politie van het Groothertogdom heel de dag een controleactie op al het zwaar vervoer op de E411 richting Luxemburg.

Alle bestuurders richting het Groothertogdom Luxemburg kunnen vertragingen verwachten tussen Aarlen en de grenspost van Sterpenich, en ook op het Luxemburgse grondgebied. Voor de bestuurders van zwaar vervoer kunnen deze vertragingen flink uitlopen aangezien zij gecontroleerd worden.

Voor de automobilisten

Er bestaan alternatieve routes voor de automobilisten wiens bestemming Frankrijk is en die gewoonlijk via Luxemburg reizen:

  • Verlaat de E411 op de verkeerswisselaar Daussoulx en volg de E42 richting Bergen en het noorden van Frankrijk;

  • Verlaat de E411 op de verkeerswisselaar Recogne (afrit 25) en volg de N89 richting Bouillon en Sedan;

  • Verlaat de E411 op de verkeerswisselaar Weyler (afrit 32) en volg de N81 richting Longwy.

Voor het zwaar vervoer

Aan de bestuurders van zwaar vervoer, die niet in Duitsland mogen rijden, wordt aangeraden op een reglementaire manier halt te houden op Belgisch grondgebied in afwachting van de opening van de Luxemburgse grens om 22u.

Vrachtwagens die richting Frankrijk of het zuiden moeten, krijgen de raad niet langs het groothertogdom Luxemburg te rijden. Ze kunnen Frankrijk binnenrijden via Bouillon (N89), Longwy (N81), Rocroi (N5) of Valenciennes (E42-E19).

De federale Wegpolitie van de provincie Luxemburg raadt alle weggebruikers die het groothertogdom Luxemburg willen doorkruisen aan om heel voorzichtig te zijn bij het naderen van de Luxemburgse grens (ter hoogte van Aarlen), aandachtig naar verkeersberichten te luisteren en vooral om de signalisatie, speciaal voorzien voor deze drukte, te respecteren.