Zin om kennis te maken met de Federale Politie tijdens een inleefstage?

BRUSSEL, 24/10/2022. - Vandaag lanceert de Federale Politie de tweede editie van 'The Rookies', een project voor jongeren tussen 15 en 17 jaar uit heel België. Na de positieve reacties van de jongeren die aan de 1e editie hebben deelgenomen, wil de Federale Politie haar project 'The Rookies' voortzetten. Het doel is de jongeren en de politie tijdens een inleefstage dichter bij elkaar te brengen via tal van activiteiten in verschillende eenheden van de Federale Politie.

The Rookies PolFed

Elkaar leren kennen en respecteren

Dit project sluit aan bij de campagne 'Wederzijds Respect' die bedoeld is om bruggen te bouwen tussen de veiligheidsberoepen en de burgers. Daarom moeten we elkaar in de eerste plaats beter leren kennen en dat is ook een van de doelstellingen van het project 'The Rookies'.
Met dit initiatief willen we jongeren in contact brengen met verschillende eenheden van de Federale Politie. Het doel is om via een reeks activiteiten en ontmoetingen:
•    de Federale Politie en de jongeren dichter bij elkaar te brengen en de dialoog tussen jongeren en politie te bevorderen;
•    jongeren kennis te laten maken met het politieberoep en de verschillende eenheden van de Federale Politie;
•    jongeren bewust te maken van maatschappelijke problemen zoals verkeersveiligheid, pesterijen enz.

 

Positieve reacties

Na de eerste editie die in september werd afgesloten, waren de reacties zeer positief, niet alleen van de Rookies maar ook van hun ouders.

"Ik vond het heel leuk om nieuwe dingen te bekijken en mee te doen en nu weet ik ook wel heel zeker wat ik later wil worden."
"Elke activiteit had een praktisch deel wat voor mij een pluspunt was. Elke activiteit was boeiend."
"Wat ik nooit ga vergeten zijn de gesprekken en connecties die ik met verschillende politiemensen heb gehad. "

Na de eerste editie zijn we tot het besef gekomen dat het project een zeer belangrijk menselijk aspect heeft. De verschillende activiteiten hebben de jongeren en de betrokken politiediensten dichter bij elkaar gebracht. De Rookies zijn echte ambassadeurs van de Federale Politie geworden. Daarom wilden we die band bestendigen door de Rookies van de eerste editie (die zich nu 'Master Rookies' mogen noemen) voor te stellen de volgende lichting Rookies te begeleiden.

 

Op het programma van deze tweede editie

Voor deze jonge rekruten (Rookies) staan interactieve activiteiten met verschillende eenheden van de Federale Politie op het programma. Zo kunnen de jongeren meer te weten komen over de opdrachten van de Wegpolitie en de interventies van de Hondensteun. Ze maken kennis met het dagelijkse werk van de Technische en Wetenschappelijke Politie, de opdrachten van de Directie bescherming enz.  
Daarnaast zullen de Rookies deelnemen aan evenementen zoals het Politiedorp ter gelegenheid van de nationale feestdag op 21 juli of aan externe bezoeken.
Deze tweede editie zal lopen van december 2022 tot eind juli 2023. De activiteiten vinden ongeveer een keer per maand plaats, op een woensdagnamiddag, meestal in de gebouwen van de Federale Politie in Brussel.

 

Hoe inschrijven?

Heb je zin in deze unieke ervaring? Wil je graag de politiewereld van binnenuit ontdekken?
Voor deze tweede editie zullen maximaal 30 jongeren (Franstaligen en Nederlandstaligen) worden geselecteerd op basis van een volledig ingevuld dossier. Wacht niet langer en schrijf je snel in op onze website: https://www.politie.be/5998/nl/over-ons/federale-politie/project-the-rookies

Je kan je inschrijven tot 21 november 2022.

 

Kom bij de Rookies!