Zomer-BOB-campagne: minder bestuurders onder invloed

BRUSSEL, 11/09/2017. – De voorbije editie van de BOB-campagne van 9 juni tot en met 4 september 2017 is een succes geweest. Rijden onder invloed is één van de belangrijkste ongevalsfactoren, daarom verleent de geïntegreerde politie jaar na jaar haar volle medewerking aan de BOB-campagnes.

In 2016 hebben 637 mensen het leven gelaten in het verkeer en werden duizenden zwaar gewond, bijgevolg is het niet meer dan normaal dat ook op verkeersveiligheid hoog ingezet wordt.

Tijdens de voorbije zomer werden 319 006 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed en de overgrote meerderheid van hen (309 191 bestuurders) reed niet onder invloed, dit betekent dat 3,1% van hen wel onder invloed was van alcohol.
Het percentage bestuurders in overtreding daalt jaarlijks licht. In 2016 was dit nog 3,2% van de gecontroleerde bestuurders en in 2015 bedroeg dit 3,5%.

Vooral de winter-BOB-campagne geniet veel naambekendheid, wat mogelijks verklaart waarom de politiediensten tijdens de eindejaarsperiode nog minder bestuurders onder invloed betrappen. Tijdens de vorige wintercampagne werden meer dan 450 000 bestuurders gecontroleerd en was 2,3% in overtreding.

De strijd tegen het rijden onder invloed blijft een prioriteit van de politie. De BOB-campagne wil bestuurders bewust maken van het feit dat de kans om gecontroleerd te worden steeds bestaande is, maar ook buiten de BOB-campagnes blijft de politie aandachtig voor dit fenomeen!

U kunt de resultaten van de zomer-BOB-campagne terugvinden op onze website : www.verkeersstatistieken.federalepolitie.be