Home-invasion bij een 88-jarige vrouw in Gent

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Gent
Datum

Op zondag 01 oktober 2023 omstreeks 09.00 uur werd een 88 -jarige vrouw brutaal overvallen in haar woning in het centrum van Gent. De bejaarde vrouw werd geslagen en bijna gewurgd. De dader was erg gewelddadig en heeft op geen enkel ogenblik tegen het slachtoffer gesproken. Er werd ook niets gestolen.

De verdachte is vermoedelijk de woning van het slachtoffer binnengedrongen via de stelling van een huis in de Sint-Katelijnestraat. De tuin van dit huis grenst aan de woning van het slachtoffer en is gemeenschappelijk.

De buren hebben gezien dat de dader, na de feiten, via de stellingen naar beneden is geklauterd en weggevlucht in de richting van de Goudstraat .
Op het einde van de Goudstraat kan hij ofwel naar de Ottogracht of de Krommewal zijn gegaan.

In de onmiddellijke omgeving van de feiten is ook een belangrijke getuige opgemerkt. Hij heeft zwart haar, droeg een grijze jas, een blauwe jeans en zwarte schoenen.
Hij kan mogelijks belangrijke informatie hebben voor het onderzoek.
Indien de man zichzelf herkent, dan wordt hem gevraagd zich te melden bij de politie.

De verdachte is een man van rond de 30 jaar oud en tussen 1m70 en 1m80 lang. Hij is stevig gebouwd en heeft een getaande huid en zwart haar, geen baard of snor.
Zijn uiterlijk was eerder onverzorgd. Hij droeg op de dag van de feiten een grijze broek, een beige trui met lange mouwen en bruine bottines.