Moordpoging in Mechelen

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van Mechelen
Plaats
Mechelen
Datum

De politie en het parket van Mechelen zouden graag deze man willen kennen. Mogelijk is hij de man die de dag voor Valentijnsdag een jonge vrouw zwaar heeft verwond in het centrum van Mechelen.

Op 13 februari 2012 was het slachtoffer, een vrouw van 21, op weg naar een sportzaal in het centrum. Het was een maandag rond kwart over 8 's avonds.

Halverwege de Blokstraat, een zijstraat van de Veemarkt, werd de vrouw plots neergestoken door een onbekende man. Het slachtoffer had een gapende wonde in de hals en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Er was geen enkele aanleiding voor dit gratuite geweld. De dader werd gefilmd. Herkent u hem, dan willen de speurders dat graag weten.(beelden bewakingscamera Veemarkt)

Omstreeks 20u13 stapte de verdachte van de autobus (lijn 4 Battel-Leest) aan de halte op de Veemarkt in Mechelen. Misschien hebben andere reizigers aan boord van bus 4 de man opgemerkt tussen het station en de Veemarkt. Van daar stapte hij in de richting van de Blokstraat.(beelden bewakingscamera Liersesteenweg)

Na de steekpartij kwam de verdachte opnieuw in beeld, dit keer op zijn vluchtweg aan de Liersesteenweg. Het betreft een jongen van rond de 20 jaar, ongeveer 1m70 lang en met donker haar. Hij had een nonchalante, zogezegd "coole" manier van stappen.Hij droeg een bijna witte vest of sweater met een kap boven een vest met ritssluiting en kap, een donkere broek en donkere (sneakerachtige) schoenen.

Indien deze man niets met de feiten te maken heeft, wordt hem gevraagd dringend de politie te verwittigen zodat deze onderzoekspiste kan worden afgesloten.

Labels