Opzettelijke slagen en verwondingen in Sint-Niklaas

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Sint-Niklaas
Datum

Op woensdag 16 december 2020 omstreeks 13.00 uur waren twee mannen aan het werk in het Siniscoop-gebouw in Sint-Niklaas. Wegens COVID maatregelen was de Siniscoop gesloten voor het publiek. Binnen in het gebouw zagen de twee werklieden een jonge man zitten op de trappen naar de tweede verdieping. Hij was op zijn laptop bezig en maakte vermoedelijk gebruik van het Wifi-netwerk.

De jonge man werd hierop aangesproken en zei dat hij ging vertrekken. Hij sprak met een Nederlandse tongval. Een kwartier later zat hij er nog steeds en werd nogmaals gevraagd om het gebouw te verlaten. In eerste instantie werd hij enkel verbaal agressief, maar daarna spuwde hij in de richting van de werkmannen. Eén van de mannen gaf aan dat dit gedrag echt niet kon en op dat ogenblik haalde de dader uit en sloeg hij meermaals met zijn laptoptas op het hoofd van het slachtoffer. Hij werd ook geschopt en geslagen. Vervolgens richtte de dader zich tot de collega van het slachtoffer maar hij kon tijdig weglopen. De dader is via de parking van de Siniscoop weggevlucht en werd gefilmd door de bewakingscamera’s.

Beschrijving van de verdachte:

De man heeft een donkere huidskleur en is groot en stevig gebouwd. Hij is vermoedelijk 1m85 lang en heeft donker haar. Hij was netjes gekleed. Hij droeg een donkere halflange jas met bontkraag en een rood logo (mogelijks van het merk Canada Goose) op de linker mouw en een opvallende zwart/witte muts met een pompon. Hij heeft wit/ zwarte sportschoenen met rode accenten en de onderzijde van de zool is eveneens rood. Hij had een zwarte draagtas voor de laptop bij. De verdachte sprak met een Nederlandse tongval.