Poging doodslag in Antwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op donderdag 4 augustus 2022, omstreeks 22.00 uur, hebben twee onbekende mannen een 69-jarige man in de Viséstraat meermaals geslagen en gestampt.

Het slachtoffer wandelde met een kennis over het Stuivenbergplein in de richting van de Viséstraat, toen de twee mannen ter hoogte van het Oude Badhuis opdoken en hem tegen de grond sloegen en stampten. De kennis sloeg meteen op de vlucht.

De verdachten wandelden vervolgens rustig weg in de richting van de Viséstraat om na enkele seconden terug te keren en zich over het slachtoffer te buigen. Vervolgens wandelden ze terug weg richting Viséstraat.

Het slachtoffer lag meerdere maanden in het ziekenhuis en draagt nog steeds de gevolgen van de aanval.

De eerste verdachte droeg op het ogenblik van de feiten een zwart T-shirt, een zwarte lange broek en witte schoenen.

De tweede verdachte droeg een zwart T-shirt zonder mouwen, een zwarte, korte broek en zwarte schoenen.

Toen het slachtoffer werd aangevallen, waren er verschillende mensen aanwezig in de buurt:

  • Vlakbij zaten 2 mannen op een bankje.
  • Er kwam ook meteen een man in lichtkleurige jogging en T-shirt aangelopen.
  • Vlak nadat de verdachten wegvluchtten, kwamen er uit diezelfde richting vier gesluierde vrouwen in lichte gewaden en een man aangewandeld.
  • Er reden ook twee auto’s voorbij. Een lichtkleurige auto aan het begin van de feiten. En iets later een donkerkleurige auto die een twintigtal seconden bleef staan tijdens de feiten.

Als u zichzelf herkent in deze omschrijving, als u getuige was van de feiten of meteen nadien ter plaatse was, of als u informatie hebt over een motief voor de aanval neem dan contact op met de onderzoekers. Uw getuigenis kan belangrijk zijn voor het onderzoek.