Poging doodslag in Antwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op maandag 18 september 2023, omstreeks 6.30 uur, heeft een onbekende persoon een man met een mes in de schouder gestoken in de Anneessensstraat in Antwerpen.

Ondanks de zware verwonding, achtervolgde het slachtoffer de verdachte tot aan het Operaplein, waarna hij de verdachte kwijt raakte. Hij keerde terug naar de plaats van de feiten, waar de hulpdiensten werden opgeroepen.

De verdachte liep verder naar de Teniersplaats en wandelde via de Kipdorpvest en de Sint-Jacobsmarkt naar de Ossenmarkt. Hij werd voor het laatst opgemerkt in de Pieter van Hobokenstraat.

De verdachte is mager gebouwd en heeft donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze vest, een zwarte trainingsbroek met wit opschrift op het linker bovenbeen, beige schoenen en een zwart T-shirt met opschrift “ANTWERPEN” in de vorm van het logo van het merk “The North Face”.

De politie is ook op zoek naar enkele getuigen:

  • Voor de feiten, rond 5.40 uur, kwam de verdachte samen met een vrouw toe in premetrostation Diamant. Ze wandelden verder naar de inkomhal van het Centraal Station en namen aan de roltrappen afscheid. Zij draagt een zwart-wit kleed en een zwart jasje. Ze heeft een donkere handtas en grotere, zwart-witte tas bij zich. Ze draagt een bril.
  • Vlak voor de feiten kwam een man met blauw T-shirt toe aan het Betcenter, vlakbij de feiten in de Anneessensstraat, en parkeerde zijn fiets daar. Tijdens de steekpartij was hij in de buurt. Na de feiten haalde hij zijn fiets op en vertrok hij.
  • Twee mannen op elektrische steps hebben de verdachte na de steekpartij een tijdje achtervolgd. Een van hen had een donkere jas aan. De andere droeg een felgele jas en had een donkere rugzak bij zich.

Als u zichzelf herkent, als u getuige was of als u informatie heeft over deze feiten neem dan contact op met de onderzoekers. Uw getuigenis kan belangrijk zijn voor het onderzoek.