Steekpartij / agressie in Tervuren

Verspreiding op vraag van de Procureur des Konings van Leuven en van Onderzoeksrechter
Plaats
Tervuren
Datum

Op dinsdag 22 mei 2012 omstreeks 12u30 werd een man neergestoken in de Oppemstraat in Tervuren.

Verschillende getuigen zagen dat er een discussie bezig was tussen een oudere man en een jongere man. Plots nam de jongere man een steekwapen uit zijn broeksriem en verwondde de oudere man aan het hoofd. Wanneer het slachtoffer zwaargewond neerviel, sloeg de verdachte te voet op de vlucht in de richting van de Tervurenlaan. Een andere man, die zich verder in de Oppemstraat bevond maar niet betrokken was bij de slagen, vluchtte eveneens te voet weg richting Tervurenlaan. De mannen doorkruisten op hun vlucht een klein bosje tussen de Oppemstraat en de drukke Tervurenlaan.

Het slachtoffer lag ondertussen roerloos op de grond en bloedde hevig aan het hoofd. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en bezweek later aan zijn verwondingen.

De speurders zijn nog op zoek naar mensen die getuige waren van de steekpartij in de Oppemstraat of die de verdachte en de andere man zagen weglopen in de omgeving van de Tervurenlaan. Indien u nuttige informatie heeft, kan u steeds contact opnemen met de politie.