Diefstal en brandstichting van een wagen (oldtimer)

Verspreiding op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Denderleeuw
Datum

In de nacht van woensdag 03 op donderdag 04 augustus 2022 werd in de Bredestraat in Aalst een oldtimer Daihatsu Rocky met nummerplaat OAFZ066 gestolen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe het gestolen voertuig om 03.07 uur de spoorweg in Iddergem overrijdt met de motorkap open. Het voertuig rijdt vervolgens de Boriaustraat in,.

Vlak achter het gestolen voertuig volgt een donkerkleurige SUV, type Nissan (X-trail of Quashqai) met zwarte velgen en zilverkleurige dakrails.

Om 03.27 uur komt een onbekende man te voet in beeld en staat op de uitkijk aan de overzijde van de spoorlijn. De man steekt een sigaret op en verlaat na een paar seconden de plaats. Enkele minuten later is het gestolen voertuig hevig aan het branden in de Boriaustraat. Om 03.44 uur komt de donkerkleurige SUV opnieuw in beeld net nadat de brandweer op de plaats van de feiten is toegekomen. Dit doet de onderzoekers vermoeden dat de SUV betrokken is bij de feiten.

De verdachte is normaal gebouwd en heeft kort donker haar. Hij droeg een grijs/beige T-shirt, een donkerblauwe jeans en sportschoenen met witte zolen.

Op de linker onderarm is een verkleuring te zien wat vermoedelijk wijst op een tatoeage.