4 grijpdiefstallen gelinkt aan één verdachte in Antwerpen

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

In de maand februari en maart 2021 werden in Antwerpen 4 grijpdiefstallen gepleegd die gelinkt worden aan één verdachte.

Op 12 februari 2021 omstreeks 15.30 uur werd een 65 -jarige dame een geruime tijd gevolgd door de verdachte. Plots besliste hij in de Lange Winkelstraat de handtas van de vrouw met geweld te stelen. Hij kwam hierbij ten val maar kon toch wegvluchten. De feiten werden gefilmd door de stadscamera’s.

Op 5 maart 2021 omstreeks 14.35 uur sloeg de dader opnieuw toe in de Weggestraat in Merksem. Hij stal de handtas van een 90-jarige dame met rollator in de inkomhal van haar appartement. De verdachte verplaatste zich met de fiets en vluchtte na feiten weg in de richting van Jaak De Boeckstraat. De dader trachtte na de feiten geld af te halen met de gestolen bankkaart. Hij werd gefilmd door de bewakingscamera’s

Een dag later op 6 maart 2021 om 15.51 uur werd een 91-jarige dame beroofd van haar handtas in de in de Jaak De Boeckstraat in Merksem. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de verdachte al geruime tijd in de buurt vertoeft en vermoedelijk een verkenning heeft gedaan. De verdachte vluchtte ook deze keer weg in de Jaak De Boeckstraat. Dit is dezelfde vluchtweg als de dag ervoor. Mogelijks is de verdachte dus woonachtig in deze omgeving.

En het vierde feit vond plaats op 9 maart 2021 omstreeks 15.10 uur aan de Houten Brug. Die dag werd een 87-jarige vrouw, toen ze op weg was om haar kleinzoon van school af te halen, het slachtoffer van een grijpdiefstal.

De verdachte volgde de dame tot in een rustig steegje en rukte daar de handtas af. Door het kabaal van het slachtoffer werd de aandacht van een getuige getrokken. Deze zag de verdachte weglopen met de handtas en zette de achtervolging in. De getuige kon enkel de handtas recupereren. De dader werd ook bij deze feiten gefilmd.

Beschrijving van de verdachte:

De man is tussen de 20 à 30 jaar oud en is 1m75 à 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donker warrig haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Hij droeg bij de feiten in de Jaak De Boeckstraat en de Lange Winkelstraat een zwarte trainingsbroek met een witte onderbroken streep, een zwarte hoodie met een kap in camouflage motief en sportschoenen met een rood/roos Nike logo en zwarte zolen met een witte band erboven.